Naam
Bas Vastert
Organisatienaam
UMC Utrecht
Loopbaanoverzicht
Bas Vastert is kinderreumatoloog/immunoloog en translationeel onderzoeker (PhD over ziektemechanismen en therapie bij ernstige juveniele idiopathische artritis (JIA) in 2013). Sinds 2012 is hij staflid van de afdeling Kinderreumatologie & Immunologie en sinds 2022 hoofd van deze afdeling.
Vanaf 2017 leidt hij samen met Jorg van Loosdregt, moleculair bioloog, een translationele onderzoeksgroep binnen het Center for Translational Immunology (CTI). Hun labgroep richt zich op regulatie van chronische inflammatie met een focus op jeugdreuma.
Bas leidt momenteel een Nederlandse multicenter interventionele studie in het ZonMW GoedGebruikGeneesmiddelen-programma, waarbij de waarde van IL-18 voor het afbouwen en stoppen van biological-behandeling in systemische JIA (ESTIS-studie) wordt getoetst.
Samen met zijn Utrechtse collega Joost Swart en Canadese collega's Rae Yeung en Susa Benseler leidt hij de Nederlands-Canadese cohortstudie UCAN CAN DU (www.ucancandu.com, met als doel gepersonaliseerde behandeling voor jeugdreuma te ontwikkelen.
Spreekt bij
Rol van IL-18 in diagnose en monitoring van sJIA
Bas Vastert